Trampolíny v úrovni země. To je novinka, kterou mají k dispozici děti v Sušici

6. srpen 2018 11:15

Písek, skluzavky, prolézačky a další herní prvky. Sportovně relaxační areál v lesoparku Luh v Sušici se stále rozrůstá. A nově tam mají děti k dispozici ne úplně obyčejné trampolíny.

„Jsou to takzvané zemní trampolíny. Máme sestavu čtyř trampolín, což nám přišlo lepší, aby na nich mohl být více dětí najednou. Měl by to být prý i poměrně bezpečný a zábavný prvek,“ popsala místostarostka Sušice Věra Marešová.

Trampolíny jsou čtverce o velikosti zhruba metr na metr, které jsou v úrovni země. Pod nimi je vyhloubená jáma. Sestavu trampolín je možné navolit podle potřeb a požadavků od jedné až po několik čtverců za sebou. Kolem trampolín není klasická síť jako u nadzemních trampolín, ale bezpečností pásy v šíři přibližně dvou a půl metru.

Sportovně relaxační areál v lesoparku Luh v Sušici

Trampolíny na hřišti na Fufernách zůstanou po celý rok. „Výhodou je, že by měly být bezúdržbové. Voda, která se na ně dostane, by měla odtéct vyhloubeným prostorem pod nimi. Trampolíny jsou z textilních pásů, které když se poškodí, vymění se jen jednotlivé kusy. Naši pracovníci technických služeb byli od odborné firmy k tomuto proškoleni,“ uvedla Jana Marešová.

Celkové náklady za čtyři trampolíny byly podle místostarostky 450 tisíc korun.

Trampolínami to nekončí

Dalším staronovým prvkem na hřišti je lanová pyramida. „Ta původní byla pořízena jako součást hřiště s dotačního titulu na dětská hřiště, ale po udržitelnosti i po životnosti už ji bylo potřeba opravit. Samotná oprava by ale vyšla draho a tak jsme se rozhodli pořídit ji znovu úplně novou,“ vysvětlila Věra Marešová.

Trampolíny jsou přístupné 24 hodin denně sedm dní v týdnu.

autoři: Jitka Englová , jik
Spustit audio