Turisté se o víkendu opět setkají na Čerchově

17. srpen 2022 13:45, aktualizováno

Na Čerchově se v sobotu 20. srpna uskuteční tradiční turistické setkání spojené s kulturním programem. Tradiční akce se na nejvyšším vrcholu Českého lesa uskuteční už podvanácté.

Při sobotním setkání turistů na Čerchově uvidí návštěvníci vrchol Čerchova bez chátrajících vojenských budov. Turisté se mohou těšit na vystoupení folklorních skupin z Klenčí pod Čerchovem a Postřekova. „Pro sběratele je připraveno speciální razítko srazu a turistická vizitka,“ uvedl předseda domažlického odboru Klubu českých turistů Petr Matějka. Nebude chybět ani občerstvení a pokud bude hezké počasí, tak i pěkný výhled z Čerchova.

Klub českých turistů se stará o úpravy rozhledny na Čerchově. Letos se klub věnoval hlavně údržbářským pracím. Opraven byl spodní lem ochozu. Na jeho rekonstrukci dostal klub dotaci Plzeňského kraje.

Na podzim bude spoustu akcí

Tradiční akce zamykání České studánky je naplánována na 5. listopadu. Vyráží se tradičně v 9:40 z České Kubice na trasu dlouhou 13 km. S partnery z Bavorska připravuje Klub českých turistů také vzpomínkovou pěší pouť, která se bude konat v sobotu 17. září. Plánovaná trasa povede z Klenčí pod Čerchovem do Furthu po stopách manželů Králových z Baarova románu. Pochod pro rodiče a děti Toulky zlatem podzimu je připraven na 24. září. Na zastávkách trasy budou děti poznávat přírodniny, listy, plody, houby, ptáky a savce.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio