Turistům bude v Karlových Varech pomáhat navigační systém

Nový navigační systém k lepší orientaci má pomoci především turistům mířícím do Karlových Varů. Bude určen především motoristům, které barevné ukazatele snadno navedou například až k hotelu v některé z městských částí. Navigační systém připravuje Informační centrum Karlovy Vary a jeho zavedení záleží na zajištění finančních prostředků. Náklady jsou odhadovány podle různých variant od tří do deseti milionů korun.

Projekt navigačního systému počítá s barevným rozlišením jednotlivých částí města včetně ubytovacích kapacit. Například lázeňská část bude značena žlutě. Na směrovkách budou s barvou uvedeny také hotely, které tu jsou k dispozici. Tabule s barevně odlišenými zónami budou umístěny před příjezdem do města, aby u nich mohli motoristé zastavit a vybrat si, kam chtějí jet a které barvy se mají držet.

Obdobný navigační systém už je v Karlových Varech k dispozici pro pěší. Motoristé se ale zatím příliš snadno v lázeňském městě neorientovali. Po zavedení navigačního systému by mohla odpadnout zbytečná přejíždění turistů z jedné městské části do druhé při pátrání po konkrétním hotelu.

Vřídelní kolonáda - K.Vary

Rozhodující náklady na realizaci projektu ponese město, které chce získat k finanční spoluúčasti také karlovarské hoteliéry.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio