U Borské přehrady v Plzni se koná třídenní Bambiriáda

24. květen 2012

V Plzni ve Škodalandu u Borské přehrady se koná Bambiráda. Od čtvrtka až do soboty tu mohou rodiče spolu s dětmi vybírat vhodné mimoškolní aktivity a kroužky. Představí se totiž desítky volnočasových organizací, zejména domy dětí a mládeže, skauti, pionýři, turisté nebo hasiči. Na pódiu i na hřišti je navíc připravený doprovodný program.

V západočeské metropoli se koná Bambiriáda už po čtrnácté. Organizátorem je Plzeňská krajská rada dětí a mládeže. Vstup na Bambiriádu je zdarma. Celou Bambiriádu doprovázejí stánkové prezentace různých účastníků, kteří se věnují dětem, například: Středisko volného času dětí a mládeže Plzeň, domy děti z různých částí Plzeňského kraje, turistické oddíly mládeže, junák, pionýr, Diakonice ČCE, centrum pro dítě a rodinu, salesiánské středisko a řada dalších.

Dále probíhají pódiová hudební a taneční vystoupení, doprovodný program na hřištích, Bambi hra s losováním o cen. Po celé tři dny si zdarma můžete vyzkoušet projížďku na dvoukolkách SEGWAY, projížďku na čtyřkolce nebo na motorovém člunu po přehradě, dále skákací chůdy, střelecký trenažer Armády ČR, trampolíny, k dispozici je skákací hrad, lukostřelba, šlapadla nebo rafty. Budou probíhat ukázky hasičů, sokolnictví, záchranné akce na vodě, vystoupí šermíři nebo škola tance.

Letošní novinkou je bezplatná kyvadlová doprava z konečné tramvaje číslo 4 v Plzni až do Škodalandu. Dopravní podniky také letos nově zajistí svoz a odvoz dětí z plzeňských mateřských škol. Podrobný program letošní Bambiriády v Plzni najdete na internetových stránkách: www.bambiriáda.cz

autor: lum
Spustit audio