Unikátní kluziště bez ledu vzniklá v Plzni na Lochotíně

13. září 2006

Neobvyklý areál pro bruslařské sporty získá první plzeňský městský obvod. V centrálním lochotínském parku vzniká nový Ice park - místo, kde budou mít lidé celoročně k dispozici několik ploch pro bruslení. Ve venkovním nezastřešeném areálu se ale nebude bruslit na ledu, nýbrž na ploše ze speciálních polymerových panelů. Plzeň je údajně první město v Evropě, které tuto novou technologii v takové míře použilo. Postavení areálu přijde na 23,5 milionu korun a hradí je první městský obvod.

Jak uvedl Jiří Linhart, generální ředitel společnosti Interice, která speciální panely dodává, mají panely oproti ledu jednoduchou a levnou údržbu, navíc je lze využívat celoročně. Plzeň získává naprosté prvenství v použití nové technologie při výstavbě ploch určených k bruslení. Nic obdobného nelze vidět v celé Evropě.

Logo

Areál bude mít centrální oválnou plochu 20 x 30 metrů, ovál doplní velký okruh, který umožní bruslení do přírody a návrat na centrální hokejovou plochu. Součástí je i malé kluziště pro děti. Nový areál bude umožňovat souběžně hru hokeje a bruslení bez nebezpečí, že někoho zraní odražený puk. Součástí areálu bude také tribuna pro 50 lidí a občerstvení s barem přímo na bruslařské ploše. Osvětlení celého areálu umožní noční provoz.

Logo

Nový areál bude otevřen 11. října. Městský obvod se bude snažit sehnat sponzory, kteří by na něj mohli přispět. Silnému finančnímu partnerovi se nabízí například možnost, aby areál nesl jeho jméno. Areál bude podle něj sloužit veřejnosti, odpoledne by ho mohly využívat i mateřské a základní školy.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio