Úterní Noční linka: Je pro vás osobní komunikace hodně důležitá?

27. srpen 2019

Uděláte si rádi čas na druhé, lidi, na setkávání? Dokážete si udělat čas na své blízké, kamarády, známé, ale i koníčky, setkávání na společných akcích? A dokáží si vaši blízcí a známí udělat čas na vás? Nezapomněli jsme spolu v době moderní techniky - mobilů, internetu a mailů mluvit - komunikovat z očí do očí?

Uděláte si čas na setkání u kávy, čaje s přáteli, známými? Mluvíte osobně s kamarády, vašimi dětmi, vnoučaty, povídáte si s nimi a vyprávíte? Setkáváte se s přáteli ve vaší oblíbené kavárně a nebo jezdíte společně na nějaké akce? Ztrácí se podle vás potřeba osobní komunikace?

Slýcháme to často, že prý žijeme v rychlé a uspěchané době, kdy na sebe lidé nemají čas. Nemají a nebo si ho nechtějí udělat? Co myslíte? Nevytrácí se osobní kontakt, osobní komunikace? Nebude lidem chybět v budoucna slovní zásoba?

Lidé sedí hodiny a hodiny u počítačů, udržují "neosobní kontakt" místo toho, aby vyrazili za svými známými a do společnosti. Je to obrázek dnešní společnosti, která už ani nikam nemusí a nebo nechce. Lidé zůstávají doma a nemají potřebu nikam jít, popovídat si. Stačí sedět doma, zapnout počítač a do bytu si pozvete "online" kamarádů a takzvaných přátel kolik chcete.

Nezapomněli jsme se scházet, bavit se z očí do očí, sdílet vzájemné úsměvy a těšit se z přítomnosti těch, které máme rádi? Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.