V Bělé chodí a jezdí po vylepšených komunikacích

Město Bělá nad Radbuzou na Domažlicku dokončilo rekonstrukci místních komunikací a náměstí včetně stezky kolem řeky. Zlepšil se tak příjezd k hraničnímu přechodu Železná, průjezd městem i přístup k historickému mostu. Investice stála 18 milionů korun, zhruba polovinu hradila Evropská unie. Stavba trvala tři měsíce.

Starosta města Libor Picka řekl, že na projekt dal Plzeňský kraj 6,5 milionu korun, město zaplatí tři až 3,5 milionu korun. Součástí stavby jsou nové komunikace a parkoviště na sídlišti Na výsluní a kruhový objezd, který přispěje k větší bezpečnosti.

Bělá nad Radbuzou

Jedna z opravených komunikací ústí k baroknímu mostu, takže je na něj nyní lepší přístup. Od něj vede kolem řeky nově asi 300 metrů dlouhá stezka. Lidé si při procházce stezkou mohou i užít i pohledu na most, který už slouží pouze pro pěší. Barokní most v Bělé je zhruba 300 let starý, podobá se Karlovu mostu. Má osm oblouků, ve výklencích dosud stojí šest původních soch svatých - Michaela, Václava, Jana Nepomuckého, Erasma a Antonína a Panny Marie Neposkvrněné.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio