V Domově pokojného stáří zvelebují zahradu a dělají nový vrt, pomohl výtěžek z Tříkrálové sbírky

7. srpen 2023 22:27, aktualizováno

Letošní výtěžek Tříkrálové sbírky pomohl mimo jiné v Domově pokojného stáří Naší Paní v Klatovech. Finance putují na nový vrt a úpravu rozhlehlé zahrady.

Patříte mezi ty, kteří v lednu přispěli do Tříkrálové sbírky? Pak i díky vám může být Domov pokojného stáří Naší Paní v Klatovech zase o kus hezčím místem. Přímo v Klatovech letos charitě ze sbírky zůstalo téměř půl milionu korun. Za část z těchto peněz nyní do Domova pokojného stáří pořídili nový vrt na vodu, jež bude sloužit k zavlažování, a upravují zahradu.

„Co se týče realizace, snažíme se být co nejvíce soběstační a srazit náklady na minimum,“ vysvětluje ředitelka klatovské oblastní charity Lucie Švehlová. „Co nejefektivněji také zpracováváme materiál, který dostaneme od dárců.“

S budováním či potřebnými úpravami pomáhají fyzicky sami pracovníci charity i dobrovolníci. „Zapojujeme také rodinné příslušníky s veškerým vybavením, které mají,“ dodává s úsměvem pracovnice charity Petra Vlasáková. „Podporu ale máme třeba i z Rotari Clubu, který financoval chodníčky.“

Čím hezčí je prostředí, ve kterém žijí, tím jsou spokojenější klienti domova. Ti si úpravy zahrady nemohou vynachválit. Kromě prací v Domově pokojného stáří výtěžek z Tříkrálové sbírky charita využije na provoz komunitního centra Dotek a na další služby.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio