V doudleveckém Škoda parku je prodloužená in-line dráha s novým povrchem

27. září 2018 12:50

O více než 200 metrů delší a navíc s novým povrchem. Přesně taková je nová in-line dráha ve Škoda parku v Plzni Doudlevcích, kde brzy přibyde i nový skateboardový park.

Díky třímilionové investici městského obvodu Slovany vzniká ve Škoda parku v Plzni Doudlevcích nový skateboardový park uvnitř bruslařského oválu. O více než 200 metrů prodloužená in-line dráha už je ale hotová a bruslařům nabízí kromě delší jízdy i vloženou zatáčku. Jeďte si ji vyzkoušet, počasí bruslařskému sportu zatím přeje.

Nejen nová část dráhy, ale i ta původní jsou pokryty novým asfaltem. Ten sice zatím podle nadšeného amatérského bruslaře Petra Růžka trochu klouže, ale k bruslení je velmi vhodný. „Povrch je trochu hrubší, ale určitě se zanese prachem a stane se postupně méně kluzkým. Uvidíme, co s ním udělá zima,“ popsal. Bruslit se ale podle něj dá skoro na všem. „Záleží na tom, na jaký povrch se cítíte a jak jste zdatní, my jezdíme i po městě po zámkové dlažbě, není to sice tak komfortní, je potřeba trochu získat stabilitu. V zimě jezdíme tady na dráze a občas i odsekáváme led. Horší je to za deště, ale existují speciální kolečka na mokrý povrch, ty se požívají třeba na závodech,“ vysvětlil.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová
Spustit audio