V Horšově se bude líhnout více kuřat

29. červen 2005

Novou halu na výkrm brojlerů otevřel v Horšově na Domažlicku Drůbežářský závod Klatovy. Investice představuje 14 milionů korun a objekt má kapacitu 50.000 brojlerů. Závod z něj bude kuřata expedovat sedmkrát ročně. Druhý největší drůbežářský podnik v ČR, který už má v Horšově dvě starší haly s kapacitou 40.000 kuřat, je nyní surovinově soběstačný z deseti procent. Do roka chce zvýšit výrobu na 15 procent otevřením dalších prostor.

V Horšově by měly vyrůst další dvě haly po 50.000 kuřatech a po Lubské zemědělské se tak Drůbežářský závod stane druhým největším dodavatelem kuřat vlastní linky. Do nového provozu budou navezena líhnoucí se kuřata 18. července; všechny tři současné haly bude obsluhovat pět lidí.

Logo

Investicemi firma reaguje na stále se zvyšující poptávku po kuřecím mase, která se od roku 2000 zvýšila z 15 na 25 kilogramů na osobu a rok a dále roste.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio