V Horšově se bude líhnout více kuřat
Novou halu na výkrm brojlerů otevřel v Horšově na Domažlicku Drůbežářský závod Klatovy. Investice představuje 14 milionů korun a objekt má kapacitu 50.000 brojlerů. Závod z něj bude kuřata expedovat sedmkrát ročně. Druhý největší drůbežářský podnik v ČR, který už má v Horšově dvě starší haly s kapacitou 40.000 kuřat, je nyní surovinově soběstačný z deseti procent. Do roka chce zvýšit výrobu na 15 procent otevřením dalších prostor.
V Horšově by měly vyrůst další dvě haly po 50.000 kuřatech a po Lubské zemědělské se tak Drůbežářský závod stane druhým největším dodavatelem kuřat vlastní linky. Do nového provozu budou navezena líhnoucí se kuřata 18. července; všechny tři současné haly bude obsluhovat pět lidí.
Investicemi firma reaguje na stále se zvyšující poptávku po kuřecím mase, která se od roku 2000 zvýšila z 15 na 25 kilogramů na osobu a rok a dále roste.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Téměř 134 milionů korun na účtech. Policie prošetřuje výdělky léčitele a vůdce kutnohorské sekty
-
Energetika je strategie. Konec fosilních paliv změní strukturu moci, říká náměstkyně norského ministra
-
Lipavský míří za pravou rukou Orbána. ‚Snaha ukázat kontrast v postoji k ruské agresi,‘ míní expertka
-
Migrace Čechy pálí, všímá si novinářka. V paktu jsou podle ní kvóty i výjimka