V Klatovech začínají velikonoční trhy s doprovodným programem

27. březen 2013

Máme před sebou velikonoční víkend a na mnoha místech už se také konají velikonoční jarmarky. Výjimkou nejsou ani Klatovy, kde trhy začínají právě dnes. Stánky budou mít otevřeno mezi devátou až sedmnáctou hodinou.

Trhy na klatovském náměstí Míru budou dvoudenní a kromě stánků s velikonočně laděným zbožím se jejich návštěvníci mohou těšit i na doprovodný program.

Ten pořádá místní městské kulturní středisko, a jak potvrdí jeho ředitelka Hana Haladová, v hlavní roli budou děti:

„Od jedné hodiny do pěti hodin vystoupí děti z mateřských škol, ze základních škol i z Městského kulturního střediska Klatovy. Pozvali jsme si i hosta velikonočního. A bude to hudební skupina Milvus, která bude mít takové hudební překvapení. Protože bude hrát a sní bude zpívat jeden dětský klatovský sbor.“

Dětem pak bude patřit i zítřek, i když tentokrát se z podia přesunou do hlediště.

Velikonoční tradice

„20. března odpoledne od dvou hodin do 16 hodin budou na náměstí Králíci z klobouku aneb Milanovy hrátky s Bobem a Bobkem. Bude to představení plné her, soutěží, muziky, takže se děti mají na co těšit.“

Po oba dny budou na klatovském náměstí samozřejmě i stánky s řemeslnými výrobky a nabízet by prý měly vše, co k Velikonocům patří.

autor: en
Spustit audio