V oslavách problém nebyl, říkal po prohře na Bohemians zklamaný Pilař

23. květen 2015

Plzeňští fotbalisté první zápas coby nový ligový mistr nezvládli. Ve 29. kole prohrála Viktoria v Praze s Bohemians 2:3. Na mistrovské oslavy se ale z plzeňských hráčů vymlouvat nechtěl.

„Co si budeme nalhávat, slavili jsme. Ale od středy normálně trénujeme, takže v tomto ohledu bylo všechno v pořádku,“ dumal záložník Václav Pilař nad tím, jak moc zafungovala nepřímá úměra mezi kvalitou mistrovských oslav a plzeňského výkonu ve vršovickém Ďolíčku.

On sám sebe potěšil aspoň tím, jak celý stadion překvapil, když coby nejmenší hráč na trávníku dal hlavou gól na 2:3.

„Dobrý výběr místa a naskočili tam ti nejvyšší. Za ně to propadlo a našel jsem to. Takový gól už jsem jeden v lize dal. Na rohy jsem chodil často i ve druhé lize za Hradec. Nemám k tomu samozřejmě dispozice, ale není to jenom o vysoké postavě.“

Pilař hrál od začátku - podobně jako všichni důležití ofenzivní hráči Plzně. Zásadní změny udělal Miroslav Koubek s titulem v kapse jenom v obraně, kde chyběli Procházka, Limberský a Hubník, ale za hlavní příčinu porážky to plzeňský trenér nepovažuje.

„Utkání jsme prohráli horším přístupem v první půlhodině. Pomalu jsme se dostávali do tempa. Často u týmů i z jiných lig po vyhranném titulu polevuje koncentrace, ale na to se nechceme vymlouvat,“ říká naštvaný, ale na své poměry ještě shovívavý Miroslav Koubek.

Další porážkou příští týden proti Příbrami by si ale nerad kazil mistrovské oslavy.

autoři: jkb , Vojtěch Bureš
Spustit audio