V Ostrově začíná Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana

10. říjen 2006

V Ostrově na Karlovarsku dnes(10.10.) začíná 38. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. Soutěžní přehlídka potrvá do 13. října a nabídne výběr z české filmové a televizní tvorby. Letos je přihlášeno deset titulů. Kromě zahajovacího snímku Anděl páně jsou to například snímky Panic je nanic, Rafťáci nebo Experti.

Soutěžní filmy budou hodnotit vždy tři poroty. Kromě dospělých a dětských porotců také tradičně porota největší - děti v promítacím sále. Ty svými hlasy rozhodnou o Ceně dětského diváka.

V Ostrově jsou očekáváni mimo jiné režiséři Václav Vorlíček, Zdeněk Troška a Zdeněk Zelenka. V sekci nesoutěžního promítání budou uvedeny i starší tituly, letos se zaměřením na hudební filmy. Organizátoři festivalu chtějí oslovit jak nejmladší děti - projektem Festivalová školka, tak teenagery, pro které připravili akci Školní Šoumen 2006.

Logo

Možnost navštívit festival budou mít děti a veřejnost také v okolních městech - Nejdku, Jáchymově, Kyselce, Klášterci nad Ohří a nově také v Jirkově.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio