V parku v Klatovech budou mít lidé k dispozici cvičební prvky

10. květen 2018

Schody, bradla, houpací lávka nebo žebříky. To jsou jen některé ze cvičebních prvků, které budou už v průběhu května k dispozici na klatovské Hůrce.

V minulosti už v parku cvičební prvky byly, vznikly někdy v 70. - 80. letech. Časem ale začaly trouchnivět a z lokality postupně vymizely.  Park na Hůrce je oblíbeným místem, kde lidé rádi tráví svůj volný čas a podle místostarosty Klatov Martina Kříže jim město chtělo tyto chvíle cvičebními prvky zpříjemnit.

„Na sestavě bradel a žebříků mohou lidé od 14 do 99 let posilovat horní polovinu těla, provádět různá strečinková cvičení a celkově se dobře protáhnout. Jsou tady i jednodušší prvky, které jsou snadno dosažitelné a je možné u nich i ležet. Užije si tu celá rodina,“ uvedl Martin Kříž.

V parku vzniká 14 různých stanovišť, vhodných pro děti i dospělé. Během příjemné procházky parkem si mohou zároveň na cvičebních prvcích, protáhnou celé tělo. „Je fajn, že jsou stanoviště na různých místech, a když se tady bude člověk procházet, může si i zacvičit,“ řekla Petra Rubášová, která si cvičení vyzkoušela.

Díky mapce nezabloudíte!

Kvůli lepší orientaci město připravilo i podrobnou mapku všech stanovišť. „Mapku dáme na webové stránky města, ale myslím, že jednotlivá místa lidé jednoduše najdou, protože jsou na tradičních cestách, které na Hůrce vedou,“ upřesnil Martin Kříž.

Stanoviště už jsou téměř hotová, nicméně je kolem nich stále natažená páska s nápisem Zákaz vstupu. „Nejprve musí být dokončeny revize a všechny další náležitosti. Zhruba po polovině května budou všechna stanoviště otevřena pro veřejnost,“ uzavřel místostarosta Klatov Martin Kříž.

Cvičební prvky na Hůrce stály zhruba 800 tisíc korun. Veškerou investici pokryla dotace z programu rozvoje venkova.

autoři: en , jik
Spustit audio