V Plzni se koná veletrh práce. Nabízí velký výběr pracovních možností

26. leden 2017

Zaměstnání nebo brigádu budou nabízet firmy na veletrhu práce v Plzni. Na pátý ročník se můžete vypravit dnes do kulturního domu Peklo. Celodenní program zahrnuje přednášky, individuální poradenství i soutěže o ceny.

Návštěvníkům se představí čtyři desítky zaměstnavatelů a stovky různorodých nabídek práce, od specializovaných inženýrských pozic po jednoduché práce ve výrobě či brigády.

„Festival může navštívit každý, kdo hledá nějakou práci, anebo hledá lepší práci. Ale akce je samozřejmě zajímavá i pro lidi, kteří práci nehledají vůbec, protože si mohou ověřit svoji cenu na trhu. Mohou se vzdělat, zjistí možnosti celoživotního vzdělávání. Vítáni jsou samozřejmě studenti učilišť, středních i vysokých škol, kteří se mohou na festivalu porozhlédnout, popřípadě si domluvit diplomovou a seminární práci, anebo stáž či brigádu,“ uvedla Jana Brabcová z pořádající firmy Grafia.

Akce plná možností

Letošní ročník má pestrý a zajímavý program. Na zájemce čeká po celý den například právník, grafolog, kariérní poradce, fotograf, kadeřnice nebo kosmetičky.

Jana Brabcová doplňuje, co dalšího festival nabídne. „Letos je to image a brýlová poradna, protože i brýle ovlivňují váš vzhled u pracovního pohovoru. Dále tam najdete věci týkající se zdraví. Třeba měření zraku refraktometrem. A potom jedna věc, která velmi pomáhá v životopisech a to je dobrá fotka. Letos mají návštěvníci možnost přijít se zdarma vyfotit na fotografii do životopisu,“ říká Brabcová.

Přednášky, poradna i soutěž

Přednášky pomohou mimo jiné návštěvníkům s přípravou na pracovní pohovor či na co si dát pozor při uzavírání pracovních smluv. Začínajícím podnikatelům zase veletrh poskytne informace i užitečné rady, jak nastartovat vlastní byznys.

Jako bonus je připravená soutěž o ceny. Vyhrát můžete volné vstupenky do Techmanie, knihy, kvalitní bílé víno a mnoho dalšího.

Veletrh práce a vzdělávání v kulturním domě Peklo, v Pobřežní ulici v Plzni se uskuteční dnes od 10 do 18 hodin. A vstupné i celý program je pro všechny zájemce zdarma.

autor: jik
Spustit audio