V Plzni začala rekonstrukce Slovanské třídy

11. prosinec 2018 08:11

Po frekventované silnici jezdí auta do centra Plzně z jihu Plzeňska a okrajových čtvrtí Černic a Slovan. Řidičů se rekonstrukce dotkne až na jaře příštího roku.

Rekonstrukce začala výměnou kanalizace. Ta skončí přibližně na jaře, tehdy může začít vlastní oprava vozovky, po které míří auta z centra na jih Plzeňska, směrem na Nepomuk a dále do Písku, Českých Budějovic … Po Slovanské třídě jezdí také řidiči mířící do okrajových čtvrtí Plzně, například do Černic.

Přibližně 1,5 kilometru dlouhý úsek od Mikulášského náměstí až po konečnou tramvaje na náměstí Milady Horákové na Slovanech vyjde na 130 milionů korun.

Rekonstrukce bude probíhat po etapách

Práce začnou výměnou kanalizačního sběrače, na kterou navážou práce na vodovodu. Pak přijdou na řadu jednotlivé úseky tramvajové trati. Rekonstrukce se bude dělat za provozu. Místo tramvají bude jezdit náhradní autobusová doprava. Podle plánu by měla stavba skončit přibližně v říjnu 2019. Vzhledem k průtahům a opožděnému výběrovému řízení je docela možné, že se bude na Slovanské třídě pracovat až do jara 2020.

Příští rok čeká Plzeň řada velkých silničních staveb - kromě Slovanské třídy také práce na východním okruhu Na Roudné – Plaská a na západním obchvatu. V plánu jsou další etapy Studentské ulice či například oprava povrchu Wilsonova mostu.

autoři: Jan Markup , jik
Spustit audio