V Plzni začíná Žonglobalizace. Dorazte nahlédnout do světa žonglérů a akrobatů!

10. červen 2019 10:00

Pokud se vám zamlouvají kejklíři, žongléři a akrobaté, tento týden můžete k jejich světu přivonět pěkně zblízka. 11. června totiž začíná v Plzni festival nazvaný Žonglobalizace. Návštěvníci festivalu si budou moci také několik žonglérských kousků vyzkoušet.

Už 11. června se v rámci festivalu chystá rozcvičovací party v Mlýnské strouze v centru Plzně, určená pro všechny věkové kategorie, asi nejvíc si užijí rodiny s dětmi. Od 15 do 20 hodin do večera tam budou lektoři učit párovou akrobacii, žonglování a další techniky, vítaní jsou i absolutní začátečníci. A lektorky chystají i představení, které bude k vidění zdarma.

Ve středu přijede do Plzně česká část mezinárodního souboru studentů cirkusových a divadelních akademií s představením „Vlez v Les.“ Tématem představení jsou bajky a cílovou skupinou opět nejsou jen dospělí, ale i rodiny s dětmi. Představení se stejně jako páteční lekce závěsné akrobacie pro pokročilé se zahraničními lektory odehraje v Moving Station.

Vyvrcholením celého festivalu pak bude celodenní sobotní program v Borském parku, od 14 hodin se tady budou pořádat dílny, ve kterých si lidé budou moci zkusit provazochodectví nebo jízdu na jednokolce. A v 17 hodin začne galaprogram, který po desáté hodině večer uzavře LED show. Podrobný program najdete na webových stránkách Žonglobalizace.

autoři: Petra Kosová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio