V souboji mezi plzeňskými Indiány a Třincem budou rozhodovat obrany

13. prosinec 2013

Dobrý tým třikrát za sebou neprohraje, zní z kabiny plzeňských hokejových Indiánů. Ti dnes přivítají na svém ledě Oceláře z Třince a po dvou porážkách v Liberci a na Spartě chtějí naplno bodovat.

Úřadující mistr z Plzně je sice stále třetí, úplná pohoda ale v kabině není. Poznat je to i na tréninku, který je podle Michala Straky, asistenta plzeňského trenéra, plný nervozity. Západočechům se nedaří v přesilovkách a v posledních zápasech to skřípalo i v obraně.

„Nejlepší by bylo, abychom je zatlačili my, protože víme, že oni mají slabinu ve svém obraném pásmu, takže komu se to podaří, tak ten nakloní zápas na svou stranu,“ má jasno Michal Straka. A poměrně zřetelné obrysy má i sestava, v jaké Indiáni proti Třinci nastoupí. Opět v ní bude chybět Martin Straka, říká jeho bratr Michal.

„Martin už je zdravý, ale zatím nějak nechce nastoupit, samozřejmě nám chybí zraněný Holllweg a Tomáš Pitule, který ještě ani nechodí na led."

V Plzni se začne hrát v tradičním čase v 17 hodin a 30 minut. V dalších dnešních zápasech hostí Zlín - Karlovy Vary a Hradec Králové pražskou Slávii, Liberec se pokusí zastavit rozjetou Spartu, Pardubice změří síly s Kladnem a Chomutov s Litvínovem.

autoři: jnm , jam
Spustit audio