Vánoční zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň

15. prosinec 2023 15:30

Prostřednictvím unikátního rozhlasového radiomostu se ve středu 20. prosince 2023 opět propojí 15 západočeských měst a obcí, ve kterých se uskuteční Vánoční zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň.

Zpívání koled s ČRo Plzeň

Díky rozhlasové technice si budou moci lidé na mnoha náměstích zazpívat dvě nejznámější české koledy - Narodil se Kristus Pán a Nesem vám noviny.

Na hlavních scénách jednotlivých měst je připraven pestrý program, který obstarají místní sbory a kapely. Vyvrcholení celé akce je v 18 hodin, kdy si ve všech městech najednou lidé společně zazpívají.

Programem na hlavní scéně na náměstí Republiky v Plzni provede Stanislav Jurík. V 16:15 vystoupí sbor Touch of Gospel za doprovodu kapely KB Akustic Band, od 17:15 pak bude zpívat plzeňský sbor Česká píseň pod vedením sbormistra Vojtěcha Jouzy. Po společném zpívání dvou koled pak znovu vystoupí Česká píseň.

Každý účastník obdrží pamětní list, který je očíslován a slouží jako zpěvníček pro ty, kteří si nepamatují všechny sloky koled. Pro některé účastníky akce se tento pamětní list stal už sběratelským artiklem.

Nemáte-li možnost přijít osobně, stačí ve středu 20. prosince 2023 od 18 hodin naladit některou z frekvencí Českého rozhlasu Plzeň nebo poslouchat živé vysílání na našich internetových stránkách.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio