Velikonoční medová vajíčka
Pondělní Babské rady jsou plné vašich dobrých rad, ale i receptů. Naše posluchačka paní Marie z Blatnice pod Svatým Antonínkem se s námi podělila o recept na velikonoční medová vajíčka.
Budete potřebovat:
- 30 dkg hladké mouky
- 12 dkg medu
- 16 dkg mletého cukru
- 6 dkg másla nebo tuku
- 2 vajíčka
- 1 kávovou lžičku perníkového koření
- 1 kávovou lžičku jedlé sody
- skořici, anýz, hřebíček
- kůru z 1/2 citrónu
Postup:
- Sypké ingredience smícháme s medem, máslem, vajíčky, vypracujeme těsto a necháme 24 hodin ležet.
- Rozválíme na 5 milimetrů, vykrajujeme vajíčka.
- Po upečení potíráme povidlím nebo zdobíme tmavou roztopenou čokoládou.
Na Velikonoční pondělí můžete tuto sladkost nabídnout při mrskutu nebo upéci jakékoli tvary a hostit jimi návštěvy během celého roku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.