Velké finále naší vánoční soutěže je za námi

21. prosinec 2016

28. listopadu odstartovalo první základní kolo adventní soutěže Jazykolamy, ve které své síly porovnávali zaměstnanci Českého rozhlasu Plzeň s posluchači. Za rozhlasový tým v patnácti kolech postupně nastoupili redaktoři, moderátoři a zprávaři. Posluchačské řady hájili Plzeňáci i zástupci z dalších měst Plzeňského kraje.

Ze základních kol vzešlo 15 semifinalistů, z nichž 12 se zúčastnilo velkého finále v rozhlasovém studiu (tři se ze zdravotních důvodů omluvili), kde byla soutěž slavnostně zakončena. Všichni soutěžící si mohli užít hodinu vysílání s Vladimírem Šťovíčkem a jeho hostem Petrem Jančaříkem a nahlédnout tak do rozhlasové kuchyně.

Celkový vítěz vzešel v průběhu vysílání z tipovací soutěže. V té na otázku „Kolik písniček zaznělo na vlnách Českého rozhlasu Plzeň o letošní zlaté neděli v čase mezi 5:00 a 12:00?“ nejpřesněji odpověděla paní Marie Vitáková z Plzně, která díky tomu získala z rukou ředitele plzeňského studia Zdeňka Levého hlavní cenu - víkendový pobyt pro 2 osoby v Konstantinových Lázních.

Druhý nejbližší tip napsala paní Zuzana Schmoranzová z Plzně. Ta si jako odměnu odnesla pohodlný sedací vak s logem Českého rozhlasu. Třetí cenu - knihu Přírodní divy světa, převzal od Petra Jančaříka pan Václav Košan z Novotinek u Nepomuku, jehož tip byl třetím nejbližším. A ani ostatní účastníci finálového kola neodešli s prázdnou. Každý z nich si totiž odnesl tašku plnou předmětů s logem Českého rozhlasu Plzeň.

Vítězce blahopřejeme, ostatním soutěžícím děkujeme za účast a těšíme se na podobné setkání s vámi, našimi posluchači, při některé z dalších soutěží.

Podívejte se, jaká byla atmosféra velkého finále

Velké finále naší vánoční soutěže je za námi - dopoledne se finalisté utkali o hlavní ceny (včetně víkendového pobytu v Konstantinových Lázních) přímo v živém vysílání. Všem výhercům moc gratulujeme! :-)

Zveřejnil(a) Český rozhlas Plzeň dne 21. prosinec 2016
autor: Hana Plassová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.