Viktoria Plzeň otevřela Štruncovy sady veřejnosti. Ukázala šatny i VIP prostory

8. únor 2015

Vidět vířivku fotbalistů Viktorie Plzeň, sednout si na lavici v jejich šatně anebo si vyzkoušet VIP sedačky určené ministrům a primátorům - to vše dovolil fotbalový klub ze Štruncových sadů na Dnech otevřených dveří o tomto víkendu. I když se jednalo už o třetí ročník, zájem byl o stadion prvoligového klubu velký.

Z návštěvníků převažovali muži, někteří s sebou vzali děti nebo partnerky. Fotili, co se dalo a o vše se aktivně zajímali.

„Jsem tu poprvé. Byl jsem se jednou podívat na Bohemians, ale tady je to lepší,“ sdělil své dojmy ze Štruncových sadů pan Jaroslav z Plzně.

Prohlídka zavedla návštěvníky mimo jiné do šatny hráčů hostů. Ta je vybavena skromně, nicméně požadavkům protihráčů klub umí vyhovět.

„Specifický v tom byl především Manchester City, který si do šatny poručil několik kilo borůvek a rozkládací bazének s ledovou tříští, kde si hráči zřejmě regenerovali unavené svaly,“ připomněl návštěvu anglického velkoklubu mluvčí Viktorky Zdeněk Rataj.

K vidění bylo i tiskové středisko, celé hřiště, nově dostavěná jižní tribuna, televizní studia i speciální kamery, které dokáží rozlišit obličeje fanoušků a odhalit případné výtržníky.

Velký zájem vzbudila šatna domácích, kde si lidé fotili dresy a kopačky domácích hráčů. „Mají tady luxusní koupelnu, šipky, kávovar. Všechno, co potřebují,“ popsal Rataj.

Zájemci se také podívali do regenerační místnosti s vířivkou, saunou, ale i sprchami na fotobuňku. Navštívili i VIP salónky.

autoři: mkl , msk
Spustit audio