Vodáci se dočkají vícejazyčného průvodce po Ohři

11. září 2006

Vícejazyčného vodáckého průvodce po Ohři chce vydat Karlovarský kraj. O příspěvek na publikaci, která by navazovala na letos instalované informační tabule na Ohři v úseku od Chebu po Kadaň, požádal Nadaci ČEZ. Ta se podílela i na projektu informačních tabulí. Publikace by měla vyjít v češtině, němčině a angličtině a měla by rozšiřovat informace o vodácké stezce, obsahovat údaje o toku, informace o bezpečném zdolání jezů, o ubytování a dalších oblastech, které vodáky zajímají.

Odhadované náklady na vydání publikace jsou asi 600.000 korun. Kraj už požádal o 525.000 Nadaci ČEZ. Podle náměstka hejtmana Karlovarského kraje Jana Zborníka by zřejmě publikaci vydal kraj i v případě neúspěšné žádosti. V případě úspěchu by kniha vyšla v první polovině příštího roku. Pokud ne, bude kraj ještě hledat jiné zdroje.

Logo

Karlovarský kraj letos osadil břehy Ohře celkem 69 informačními tabulemi ve třech jazycích, které informují nejen o samotné řece, ale i zajímavostech v okolí. Značená vodácká trasa zatím sahá na hranice Karlovarského kraje. Kraj ale chce jednat se sousedním Ústeckým krajem o spolupráci a případném rozšíření trasy i na dál po proudu Ohře.

Spustit audio