Vyrazte na Svatobor a zapojte se do soutěže k výročí rozhledny

17. červen 2024 16:07

Vyjít devětkrát na Svatobor u Sušice a získat razítko nebo načíst QR kód. To jsou jednoduchá pravidla turistické soutěže Svatoborská devadesátka.

Výhled z rozhledny Svatobor

Rozhledna na Svatoboru u Sušice stojí v neměnné podobě 90 let. A 90 kilometrů také měří turistická soutěž, kterou k tomuto výročí organizuje spolek Destinace Sušicko. Plní se ve dvou a ještě stále je dost času se do ní zapojit. „Ve dvou se to lépe táhne,“ říká za organizátory Dagmar Jíchová. „Navíc jsme do výzvy zapojili symboliku devadesátky. Od kaple sv. Antonína nahoru k chatě a zpátky je to pět kilometrů, takže dvojice za jeden výšlap ujde deset kilometrů – a za devět výšlapů je to kilometrů 90. Navíc hlavní cenou v soutěži je noc na Svatoboru pro dvě osoby.“

Rozhledna Svatobor

Soutěž vypukla 7. května. To také není náhoda. Právě v tomto datu byla stržena první rozhledna, která na Svatoboru stála. Na jejích rozvalinách okamžitě začala vznikat nová, stavba trvala pouhé tři měsíce a 12. srpna byla veřejnosti předána nová rozhledna, kterou můžeme navštívit dodnes. 12. srpna 2024 skončí symbolicky i tato soutěž.

Zájemci se mohou zapojit dvěma způsoby. Buď si přijdou do informačního centra v Sušici pro herní kartu, na kterou budou při každém výstupu sbírat razítka, nebo si nainstalují aplikaci UNEEQLY. Jejím prostřednictvím pak mohou skenovat QR kód umístěný na rozhledně.

K výročí rozhledny se váže více akcí. Jejich přehled je k nahlédnutí na webu Destinace Sušicko.

autoři: Jitka Englová , abk
Spustit audio