Výtah ulehčí personálu horažďovické nemocnice

12. leden 2006

Nový lůžkový výtah byl zprovozněn v závěru loňského roku v horažďovické nemocnici. Moderní výtah pomůže zpříjemnit pobyt nejen všem pacientům při jejich hospitalizaci, ale především je velkou pomocí pro personál při přepravě nemocných, zdravotnických prostředků a materiálu. Pořízení a zprovoznění nového lůžkového výtahu si vyžádalo investici v celkové výši 1,14 milionu korun, kterou financoval Plzeňský kraj.

První nový lůžkový výtah s automatickými dveřmi byl v Horažďovicích zprovozněn v roce 2000 při výstavbě jihozápadní části nemocnice. Tento druhý lůžkový výtah nahradil výtah starý, který měl nízkou nosnost a pouze ručně ovládané šachetní dveře.

Logo

Zařízení splňuje i přísné evropské normy, již má nosnost (dle velikosti plochy kabiny) 1650 kg. Vnitřní rozměry kabiny 1600 x 2350 mm umožňují pohodlně přepravovat pacienty přímo na nemocničním lůžku spolu s doprovodným personálem. Dveře šachetní i nerezové kabinové jsou automaticky otevíratelné, teleskopické a ovládací panel s Brailovým písmem má signalizaci přetížení, nouzové osvětlení a polohové a směrové signalizace.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio