Železná Ruda o víkendu opět ožije městskými slavnostmi

Tradiční akce se odehraje ve sportovním areálu a nabídne taneční show, charitativní fotbalové utkání, jarmark, pouťové atrakce nebo kvalitní hudbu všech žánrů.

Dechovka, rock, pop nebo DJ. To je jen malý výčet z hudebních žánrů, do kterých se můžou návštěvníci slavností zaposlouchat, případně si v jejich rytmu i zatančit.

Hlavní den oslav je samozřejmě sobota. „Zítřek bude mít tradiční ráz. Od 12 do 13 hodin proběhne ukázka hasičů, dále zahraje šumavská kapela OBŠUKA a od 14 do 16 hodin bude fotbalový zápas Kozlovny Ládi Vízka, který bude spojený s charitativní akcí,“ popsala sobotní program Ivana Vilišová z infocentra.

Do zápasu FC Kozlovna a Sigi Team nastoupí například i Antonín Panenka, Horst Siegl nebo Karol Dobiáš. Místní fotbalisté budou zároveň vybírat finanční a materiální dary, které po ukončení zápasu předají ředitelce Nadačního fondu Šance onkoláčkům.

Následovat bude opět hudba

„Zahraje kapela ADYS, Garyho Hausbót, a večer budou Pelíškové, kde jsme si připravili opět takové překvapení. František Pelíšek složil přímo pro Železnou Rudu písničku, kterou tady pokřtíme, potom bude ohňostroj a program ukončíme zhruba ve dvě hodiny ráno. Celé slavnosti doprovodí stánkový prodej a pouťové atrakce,“ upřesnila Ivana Vilišová.

Chybět nebude ani stánek italského partnerského města Aldeno, ve kterém můžou lidé ochutnat pravé italské víno a jídlo. Pokud by si někdo chtěl odpočinout od hudby a sportu, a připomenout si třeba něco z historie místa, pak stačí zajít do návštěvnického centra. Mimo jiné je tam výstava k 170. výročí narození šumavského spisovatele Karla Klostermanna.

autoři: en , jik
Spustit audio