Železná Ruda vysílá své infocentrum přímo do terénu

12. červenec 2018 16:35

Jedná se o mobilní informační centrum a je to další novinka této letní sezony. Různé tipy na výlet a propagační materiály Železnorudska se tak dostanou i k lidem, kteří do infocentra běžně nechodí.

„Mobilní informační centrum mě napadlo při pozdních zimních večerech, kdy si spousta turistů stěžovala, že když jsou někde na lyžích a podobně, nemají potom možnost navštívit naše informační středisko. A to samé platí vlastně i v letní sezoně, kdy turisté ráno vyrazí na túru a k večeru se vrací v době, kdy je naše infocentrum už zavřené,“ popsala vedoucí Informačního centra v Železné Rudě Ivana Vilišová.

Pracovnice infocentra tak v terénu umožní lidem získat mapy, informace o zajímavých místech a památkách v okolí a předají jim různé letáčky či další propagační materiály. „Ty jsou rozdělené podle toho, co konkrétně lidi zajímá. Na letáčku je vždy popiska trasy, piktogramy, kolik kilometrů musí ujít pěšky, kolik ujet vláčkem, autem, autobusem nebo na kole. Z druhé strany letáčku je mapka,“ vysvětlila Ivana Vilišová.

Jako bonus dostanou zájemci pohlednici zdarma, na kterou dostanou razítko s novým logem mobilního informačního střediska.

Jediné co může zasáhnout do provozu mobilního infocentra je nepřízeň počasí, při kterém se musí pracovnice přesunout z terénu zpět do kamenné budovy v Železné Rudě. Jinak mobilní stánek ale turisti nejčastěji potkají v okolí lanovky na Pancíř, na Černém jezeře nebo u cesty na jezero Laka.

autoři: Jitka Englová , jik
Spustit audio