11. listopadu proběhne další Sbírka potravin pro potravinové banky

9. listopad 2023 12:05

V sobotu 11. listopadu proběhne ve vybraných obchodech další Sbírka potravin. Ty pak dostane Potravinová banka, která jídlo a základní drogerii rozděluje potřebným.

Potravinová banka v Plzni

Pro komodity si přijíždějí organizace, které pomáhají seniorům, samoživitelům nebo bezdomovcům. Potravinové bance, již najdeme v ulici Politických vězňů vedle transfúzní stanice v Plzni na Borech, docházejí aktuální zásoby, to, co má, by vydrželo zhruba měsíc. Na tradiční Sbírku potravin tedy její vedení dost sází. „Nejvíce potřebujeme masové konzervy, konzervy s hotovými jídly, polévky, dětskou výživu, pleny, těstoviny, rýži, olej, cukr, mouku a základní drogerii,“ uvádí provozní manažerka Jana Talová.

Potravinová banka v Plzni

V sobotu od 8 do 18 hodin najdou zákazníci ve vybraných obchodech dobrovolníky, již budou u vchodu rozdávat letáky s přehledem komodit, které lze v rámci sbírky darovat. Vybrané věci mohou lidé přidat ke svému nákupu a za pokladnou je odevzdat příslušným osobám. V Plzeňském kraji se do sbírky zapojilo 25 obchodů, kde se budou pohybovat dobrovolníci, a dalších 30, kde mohou zájemci odevzdat zakoupené produkty do připravených košů.

autoři: Lukáš Milota , Alice Baumruková Kotylová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio