Apple šel z ruky do ruky. Z lidí měl strach a čeká ho léčba špatně zahojené zlomeniny

14. červen 2023

Další díl seriálu Zlomené psí duše nás tentokrát zavedl na ranč Vránov na Sokolovsku. V květnu se tam dostal mladý flekatý kříženec, který za sebou má ošklivé zkušenosti s lidmi. Šel z ruky do ruky.

„Je to kříženec staffbullíka, což v sobě nezapře nejen tím, jak vypadá, ale i tou svou energií a přehnanou vlídností. Potřebuje se naučit nějaké sebekontrole, aby vítání tolik nebolelo. Je mu zhruba osm měsíců. Šel z ruky do ruky a pravděpodobně ti lidé pejska nezvládali, takže ho předali dál,“ popsala nejnovější přírůstek v sokolovském útulku Vanda Říhová.

Do natáčení s naším týmem Českého rozhlasu Karlovy Vary neměl pes jméno. Začalo se mu ale říkat Apple, a má to svůj důvod. Zájem o něj totiž projevila přes sociální sítě paní, kterou na něm nejvíce zajímalo to, zda má na těle černý flek ve tvaru nakousnutého jablka. Tato historka celý útulek velmi pobavila, a tak se z pejska beze jména stal Apple.

Apple zatím není k adopci. „Projevili zájem bývalí majitelé, že by ho chtěli zpátky. Ale komu patří, když od něj nikdo nemá doklady? Každopádně má špatnou nožičku, budeme muset vyřešit jeho loket. Pravděpodobně to bude špatně zhojená zlomenina. Tento pejsek se poměrně dost bál, když přišel, asi byl dost řezanej,“ říká Vanda Říhová.

Až bude moct jít do adopce, určitě bude potřebovat aktivního páníčka s dostatkem pochopení. K cizím lidem v novém prostředí se totiž může ze začátku chovat nepředvídatelně a bojácně. Vše tedy ještě rozhodne jeho zdravotní stav.

„Do adopce půjde, až zjistíme, jak je to s tou nohou. A tím, že se ozvali různí majitelé, je tam ještě lhůta, kdyby se objevil očkovák a někdo prokázal, že je skutečně jeho. Předpokládám, že do adopce půjde tak za měsíc, dva. Ono mu to neuškodí, když tady pobude,“ doplnila Říhová.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio