Mladá a hyperaktivní. Špatná zkušenost s lidmi udělala z Bobiny agresivního psa

21. červen 2023

Příběh mladé, hyperaktivní feny Bobiny chytne nejednoho milovníka zvířat za srdce. Důsledkem špatného zacházení se z ní stal velmi agresivní pes, který na svou druhou šanci čeká v útulku v Horní Hraničné.

„Je to kříženec střední velikosti. Řekla bych ji tak deset až dvanáct měsíců, je to určitě mladá fenka. Je hodně hyperaktivní a ve svém životě si určitě zažila jen samé špatné věci. Dostala se k nám velmi agresivní, nedůvěřivá, bázlivá. Agresivita ze strachu je pro mě asi nejhorší druh agrese,“ představila Bobinu Marie Lokingová.

Bobina

„Přivezla ji městská policie, které ji předal údajný nálezce na vodítku. Myslím si, že ji předal majitel, nebo někdo, kdo ji znal. Protože, kdo bude odchytávat agresivní zvíře, ke kterému se nikdo nepřiblíží,“ doplnila Lokingová.

Bobina hodně kouše, překouše téměř všechno. Potřebuje k sobě pána s velkou mírou trpělivosti, pochopení a pevným vedením. „Ve stresu překouše vodítko a uteče. Je to ale normální pes, jen za sebou má špatné zkušenosti, špatné vedení svého majitele. Když ji dostane do ruky normální vyrovnaný člověk, dá si s ní tu práci, bude to skvělý pes, který za svého pána položí i život. Vždycky je to otázka majitele.“

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio