Až do pátku je možné posílat nominace na titul Žena regionu

10. červen 2019 12:00

Znáte ve svém okolí ženu, která svůj volný čas věnuje druhým, a přitom zvládá své aktivity skloubit s prací i péčí o rodinu? Nominovat zajímavé a schopné ženy na titul Žena regionu můžete už jen do pátku 14. června. 

Celostátní soutěž Žena regionu se letos koná podesáté pod záštitou Senátu a Asociace krajů. Cílem je ocenit zajímavé ženy za jejich úsilí a obětavost. Nejedná se přitom o nominace známých osobností, ale především o obyčejné ženy, které nezištně pomáhají a lidé kolem o tom většinou nemají ani tušení. Právě takovou nominací jim můžete veřejně poděkovat.

Vloni v Plzeňském kraji vyhrála titul Žena regionu Irena Vítovcová. Díky vlastní zkušenosti s dětským autismem založila občanské sdružení ProCit, které pomáhá nejen dětem s autismem, ale hlavně rodinám těchto dětí, pro které je často velmi těžké vše zvládat. Navíc pořádá různé sportovní aktivity, benefiční koncerty, příměstské tábory i letní tábor pro celé rodiny. 

Do soutěže mohou lidé své favoritky přihlásit prostřednictvím webu, kde jsou různé kategorie, například podnikání, věda a výzkum, zdravotnictví nebo umění, kultura a sport. Může jít o přítelkyni, matku, sestru nebo třeba kolegyni z práce. V každém kraji organizátoři vyberou deset žen, kterým můžou lidé během letních prázdnin posílat prostřednictvím webu své hlasy.

Poté se jednotlivá regionální kola vyhodnotí a zveřejní se vítězky v každém kraji. Žena, která získá od veřejnosti nejvyšší počet hlasů, se stane absolutní vítězkou pro celou Českou republiku. Její jméno i příběh se zveřejní na slavnostním galavečeru v Senátu v průběhu října.

autoři: Martina Klímová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio