Babylonský autokemp čeká velká rekonstrukce

24. srpen 2021 22:00, aktualizováno

Autokemp Babylon na Domažlicku má za sebou 60 let provozu. Obec nyní chystá rozsáhlou rekonstrukci, která přijde na zhruba 30 milionů korun.

Oblíbený Autokemp Babylonu se kompletně promění. I když řada lidí se do kempu vrací z nostalgie a kvůli vzpomínkám na své mládí, teď se musí připravit na změnu. Obec letos dořešila majetkové poměry a směnila nebo vykoupila potřebné pozemky. V následujících letech čeká stávající objekty demolice a místo nich se vybudují nové moderní chatky.

„Autokemp je z roku 1960. Jsou tu chatičky určené pro letní provoz, je tady jen takový základ, postele, místa na sezení, lednice, nějaká skříňka,“ popsal správce autokempu Miroslav Weber. Podle něj je změna k lepšímu nutná. „Bude to pěkné a těším se na to,“ uvedl.

Podle starosty Pavla Bambáska jsou dřevěné chaty na konci své živostnosti a rekonstrukce by byla dražší, než demolice a postavení chat nových. „Zachováme ale podobu i rozmístění chat, jen zvětšíme kapacitu kempu o takzvaný glamping, což je bydlení v plně vybavených stanech,“ prozradil. „Někde přidáme sociální zařízení a kuchyňky s novým vybavením a chtěli bychom vybudovat nové hřiště s umělým povrchem,“ dodal.

„Letos se nám podařilo potřebné pozemky směnit či zakoupit, protože ne všechny pozemky patřily obci Babylon. Ještě zbývá vyřídit poslední pozemky, ty ale vlastní Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, takže by to neměl být problém,“ vysvětlil starosta. Obec se podle něj pokusí sehnat dotaci, aby mohly práce začít co nejdříve.

autoři: Martina Klímová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio