Banánové minikoblížky
Banánové minikoblížky
recept podle Michala Krejčího, šéfkuchaře v hotelu Central v Plzni
Suroviny:
2 změklé banány
1 vejce
3-4 lžíce polohrubé mouky
1/2 vanilkového cukru
1/2 kypřícího prášku
olej na smažení
1 vejce
3-4 lžíce polohrubé mouky
1/2 vanilkového cukru
1/2 kypřícího prášku
olej na smažení
Postup:
Banány rozmačkáme, přidáme vejce, cukr, zahustíme moukou a přidáme
kypřící prášek.
Na pánvi rozehřejeme olej, malými lžičkami vytvoříme minikoblížky , které v oleji smažíme do zlatova.
Olej nemusí být moc rozpálený, aby se nesmažily příliš rychle, na pánvi koblížky nabydou.
Koblížky můžeme obalit v cukru se skořicí, nebo polít čokopolevou a obalit v kokosu...
Těstíčko bez cukru lze použít jako kapsa na kuřecí maso...
Na pánvi rozehřejeme olej, malými lžičkami vytvoříme minikoblížky , které v oleji smažíme do zlatova.
Olej nemusí být moc rozpálený, aby se nesmažily příliš rychle, na pánvi koblížky nabydou.
Koblížky můžeme obalit v cukru se skořicí, nebo polít čokopolevou a obalit v kokosu...
Těstíčko bez cukru lze použít jako kapsa na kuřecí maso...
.