Nejnovější
-
Jídlo
Polévka pro zahřátí. Míru pálivosti si nastavte dle sebe
Polévka je jako dělaná pro sychravé dny. Náš organismus prohřeje a dodá mu vitaminy. Místo krupek lze použít červenou čočku, kuskus i rýži. Maso lze úplně vynechat.
-
Jídlo
Kuřecí plátky s křenovým dipem a granátovým jablíčkem
Kuřecí maso zase trochu jinak. A k němu exkluzivní křenový dip a vyladěná rýže.
-
Jídlo
Posvícenské hnětýnky. Tradice - radost pohledět
Hnětýnky, mětýnky, hnětánky, netynky, to jsou různé názvy pro posvícenské pečivo. Krásná tradice zdobených hnětýnek se udržela v různých místech naší vlasti.
-
Jídlo
Maso na hřebíčku. Báječně voňavé jídlo
Vůně koření, razance pálivých papriček na jedné straně, na straně druhé jemnost jogurtu, dělá z tohoto pokrmu nečekaný chuťový zážitek.
-
Jídlo
Hraběnčiny řezy. Starý osvědčený hit
Tento dezert byl svého času obrovským hitem, pekl se v každé domácnosti. S velkou nostalgií se k němu vracíme.
-
Jídlo
Vepřové žebírko na balkánský způsob. Kus masa a spoustu zeleniny
Pořád je ještě k mání dostatek paprik a rajčat, tak si můžeme dovolit s nimi i trochu hýřit. Máme jich sice dost zavařeno, ale dokud máme zeleninou čerstvou, využijme ji.
-
Jídlo
Hovězí na divoko. S voňavou omáčkou a třeba nadýchanými knedlíky
Hovězí na divoko - to bývala oblíbená konzerva, zvlášť, když se jelo na dovolenou. Vařeno bylo jedna dvě. Nám to sice bude trvat o něco déle, ale výsledek bude fantastický.
-
Jídlo
Makové řezy se švestkovými povidly. Mák a švestky si spolu výborně rozumí
Mák je významným zdrojem vápníku. Obsahuje ho víc, než mléko nebo sýry. Je velmi důležitý při udržování zdraví kostí a zubů, pomáhá předcházet osteoporóze a zubnímu kazu.
-
Jídlo
Fazolky se slaninou a bylinkami. Samostatné jídlo nebo vynikající příloha k masu
Krom tohoto pokrmu lze z fazolek připravit i vynikající salát, můžeme je udělat na smetaně nebo naložit do sladkokyselého nálevu jako okurky.
-
Jídlo
Smetanový koláč se švestkami. Dopřejte si kombinaci ovoce a křupavých mandlí
Švestek se urodilo dost. Na řadu přichází vedle kompotů, klevel, povidel a džemů také švestkové koláče. Tento je rychlý, jednoduchý a není třeba vážit, postačí nám hrnek.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Vaří Mirka Kuntzmannová
Rozmanité kuchařské recepty z celého světa, vyzkoušené v kuchyni Mirky Kuntzmannové.
Čas vysílání
| pátek 9:10 | Plzeň |
| pátek 9:10 | Karlovy Vary |
Další pořady
-
Folková pohlazení
Hudební pořad o "hodné" muzice, který připravuje známý pardubický folkař a lídr skupiny Marien Víťa Troníček.
-
Povídka na sobotu
Máte rádi detektivky, tajemství a záhady? To všechno najdete v Povídce na sobotu. Vybíráme z děl světových klasiků i současných českých autorů.