V relaci o vaření, kde působím 12 let, se snažím popularizovat českou kuchyni. Uvádím většinou recepty typicky české, ale i recepty, které obsahují suroviny pozapomenuté či opomíjené. Nebráním se však ani novým kuchařských trendům, i přesto, že nejsou úplně mojí srdeční záležitostí. Mojí největší snahou je popularizovat a propagovat českou kuchyni, naše národní dědictví.
Mám ráda opery, především italské a české. Miluji dopisovou árii Cavaradosiho z Toscy, arii Když cizinou jsme bloudili z Dvořákova Jakobína. Skláním se nad uměním Mozarta a Vivaldiho. Tahle muzika mě dokáže uklidnit a hodit do pohody. Také mám ráda dobrou kávu.
Všechny články
-
Mastné vdolky. Nejlepší jsou ještě vlažné
Pochoutka především ke klasické culifindě, tedy meltě, ale jsou výborné i ke kávě nebo čaji. Mohou být i skvělým obědem a v neposlední řadě vhodným masopustním pohoštěním.
-
Maková roláda. Vypadá skvěle a příprava je jednoduchá
Recept působí honosně a náročně, ale jeho příprava je snadná a navíc je to moučník rychlý. Nutno dodat, že mák je zdravý a použitého cukru je úplné minimum.
-
Kapustové placičky. Jdou na dračku
Placičky z kapusty jsou velmi jedlé a chutnají i dětem. Trochu připomínají bramboráky a jdou na dračku. Jsou to v plzeňské mluvě takové „kapustové vošouchy“.
-
Uzené na švestkách. Lahodná kombinace medu, vína a sušeného ovoce
Není to maso nasladko! Sice do omáčky patří med, ale ostatní ingredience jeho sladkost strhnou a dodají pikantnost. Zejména povidla, která mají ostřejší chuť a také víno.
-
Salát z černé čočky. Příjemná změna
Černá čočka se nerozvařuje, dobře absorbuje použité koření, nenadýmá a její výživové hodnoty jsou vynikající.
-
Kuřecí paličky v pikantní marinádě. Nezaměnitelná chuť
Díky všemu použitému koření jde o jídlo nejen lahodné, ale také našemu organismu celkem prospěšné.
-
Rýžový nákyp. Zapomeňte na školní jídelnu, připravte si ho po svém
Dříve byl rýžový nákyp oblíbeným pokrmem, který ale leckdy dokázali zprotivit kuchaři ve školních jídelnách. Rýžový nákyp podle této receptury, reputaci pokrmu napraví.
-
Vepřová kýta naložená ve víně. Tip na novoroční oběd
Na Nový rok nikdy nevařte žádnou drůbež, aby vám neuletělo štěstí. Udělejte něco z prasátka, to naopak přináší štěstí.
-
Pstruzi v aspiku. Na sváteční tabuli se budou vyjímat
Vánoční menu to je hlavně smažený kapr s bramborovým salátem. Někdo ale kapra nemá rád nebo nemůže smažené. Nabízíme tedy recept na jinou úpravu ryby. Je velmi lahodná.
-
Vánoční hubník. Tradiční štědrovečerní pokrm z Podkrkonoší
Na horách byly houby nazývány „masem lesa“ a lidé z nich připravovali rozličné pokrmy. Letos byla bohatá úroda hub a v každé domácnosti je těch nasušených jistě dost.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »