Bramborový melšpajz
podle šéfkuchaře Ivo Růžičky
Suroviny:
Suroviny:
1kg syrových brambor
4 plátky slaniny
1 vejce
sůl,pepř
1 menší cibule
350 g masa (pečené maso, uzené maso, šunka)
majoránka
česnek
olej (tuk) na smažení
na trojobal: mouka, vejce, strouhanka
Postup:
Oprané brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Smícháme s osmaženou cibulkou, přidáme pokrájenou slaninu, vejce, majoránku, česnek, osolíme, opepříme. Přidáme pokrájené kousky masa, promícháme, zahustíme strouhankou a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji.
Příloha: zelenina, pečivo
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.