Britney Spears. V sedmnácti milionářkou

2. prosinec 2021

V populární hudbě je možné leccos. I to, že se v sedmnácti letech stanete milionářem a celosvětovou celebritou. Zažila to americká zpěvačka Britney Spears a jak se jí to povedlo?

35 miliónu prodaných kusů debutového singlu, komu se to povede? Ale stalo se. Povedlo se to jedné hnědooké sedmnáctileté školačce z Ameriky jménem Britney Spears. Jejím debutovým singlem byla píseň s názvem Baby One More Time, která se v roce 1998 začala objevovat ve vysílání rozhlasových stanic a na televizní hudební stanici MTV.

Britney Spears tehdy ještě vystupovala jako hnědovlasá a byla oblečena do školní uniformy. Píseň byla úspěšná po celém světě. Vrcholky hitparád okupovala nejen ve Spojených státech, ale i v Austrálii a Velké Británii. Stejnojmenné album bylo v Kanadě a v USA na špici hitparády nepřetržitě šest týdnů a Britney Spears se stala během jednoho roku nejúspěšnějším teenagerem v historii. Píseň dosáhla na první místa v každé evropské zemi, je to jeden z nejprodávanějších singlů všech dob. Na internetovém serveru YouTube má 670 miliónů shlédnutí. Je o konci vztahu, který zpěvačka zapříčinila, ale teď to chce všechno vzít zpátky a lituje svého rozhodnutí.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.