Být se ženou je těžké, ale bez ní ještě horší

25. září 2020

Své 65. narozeniny dnes slaví italský zpěvák, který si říká Cukr.

Prodal už desítky miliónů desek. Je zpěvákem, kterého je těžké hudebně určit, mísí totiž více žánrů – gospel, soul, blues, boogie i rock. A výsledek je úžasný. Říká si Zucchero, což v italštině znamená cukr, je světovou hudební osobností a je pověstný svým sklonem k baladám.

Zucchero je zavedená obchodní značka. Jeho hlas, přirovnávaný k Rayi Charlesovi nebo Joe Cockerovi, se například na sedmi miliónech kopií prodal v roce 1991 v písni Senza Una Donna. Zucchero ji nazpíval jako duet s Paulem Youngem. Hit Senza Una Donna, česky Bez ženy, se dostal na čtvrté místo britského žebříčku, druhý byl v Německu a ve Francii, první byl ve Švédsku, Irsku a dalších zemích, samozřejmě také v Zuccherově rodné Itálii a jen ve Spojených Státech amerických se ho prodalo přes půl miliónu nosičů, získal i tam – kromě jiných států – Zlatou desku.

Píseň Senza Una Donna je v podstatě o tom, že být s ženou je těžké, ale bez ní ještě horší.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.