Bývalá kasárna, ulice Kosmonautů nebo Steidlův park. V Domažlicích se intenzivně rekonstruuje

13. červenec 2022 12:40, aktualizováno

Domažlice pokračují v přípravách nové bytové výstavby v bývalých kasárnách. Další velkou akcí, která čeká obyvatele města, bude oprava ulice Kosmonautů.

Plocha v bývalých kasárnách, kde se odehrávaly nástupy vojáků, prochází již několik let proměnou. Za poslední dva roky se zde vystavěla nová mateřská škola s parkovištěm, letos byly přeloženy některé podzemní sítě. „Zastupitelstvo schválilo akci ve výši 21 milionů korun. To v sobě skrývá vybudování inženýrských sítí, komunikace a parkoviště o 166 parkovacích místech,“ uvedl místostarosta Domažlic Stanislav Antoš. Poté by měla pokračovat samotná výstavba bytů.

Další velkou investiční akcí bude rekonstrukce ulice Kosmonautů. Ta začne po Chodských slavnostech 15. srpna. Jedná se o standardní rekonstrukci ulice, při které vznikne 78 parkovacích míst. Tato investiční akce vyjde na 11 milionů korun.

Projednávat se bude přeměna parku Antonína Steidla

Zastupitelé budou na zasedání jednat také o Steidlově parku. Velké změny, které by měly nastat, se budou týkat odstranění starého asfaltu, vzniknou nové cesty a měly by být zasazeny květiny. „Pestrost celé lokality se výrazně změní a lépe naváže na sousední park,“ doplnil Stanislav Antoš.

Nedávno byla v Domažlicích otevřena nová služebna městské policie. Ta vznikla z historického objektu bývalé školy. V přízemí se nachází také služby pro veřejnost. Jednou z nich je úschovna kol, kde je k dispozici nabíječka pro elektrokola, nebo také veřejné toalety.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio