Cheb přemýšlí o dalším využítí areálu Krajinné výstavy

Chebská radnice začala s předstihem přemýšlet o tom, jak využije areál přeshraniční Krajinné výstavy po jejím skončení v září. Do úpravy ploch v Poohří investovalo město desítky milionů korun a chce, aby se investice využily i v budoucnu. Podle slov místostarosty Chebu Pavla Vanouška byl odbor Krajinné výstavy pověřen, aby vypracoval studii dalšího využití. Své návrhy předkládají také vedoucí dalších odborů.

Podle Vanouška má vedení města zatím jen dílčí představy. To co bylo vybudováno, chce radnice zachovat v provozu. Travnaté plochy budou udržovány i do budoucna, květinové plochy ale budou určitě redukovány.

Ještě před zahájením úprav zastupitelé Chebu odsouhlasili, aby po skončení výstavy byly na ploše opět vybudovány tenisové kurty. Tento záměr se ale zřejmě bude na zastupitelstvu znovu diskutovat. Aby území, do jehož parkových úprav vložilo město miliony, zůstalo v dobrém stavu, radnice zvažuje i možnost ponechat oplocení a využít areál přes den jako park s tím, že by se na noc zamykal. Problémem ale jsou cesty, které přes území vedou a po nichž lidé chodí.

Krajinná výstava

V areálu jsou nyní umístěny hlavně sochy, ale například i koncertní pódium. Nabízí se tak možnost, že by se v budoucnu plocha mohla využít i pro pořádání nejrůznějších kulturních akcí. Některé sochy chce město po skončení Krajinné výstavy umístit například ke školám.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio