Cheb se jako první město v Česku stal členem Egronetu

Cheb se jako první české město stal členem dopravního sdružení Egronet. Sdružení nabízí možnost výhodného cestování po karlovarském kraji, ale také přes hranice do sousední Spolkové republiky Německo, už přes pět let. Systém umožňuje používat vlaky a vybrané tramvaje i autobusy po území euroregionu Egrensis na jednu jízdenku.

Lístek je možné zakoupit v pokladnách na nádražích v Karlových Varech, Sokolově, Chebu a některých dalších. Dokonce až v dvouměsíčním předprodeji. Doba platnosti jízdenky Egronet je pouze jeden den. Do systému je zapojena i řada hotelů, restaurací a rekreačních zařízení, které nabízí návštěvníkům při předložení označené jízdenky výhody, jako slevy vstupného, nebo nižší ceny při ubytování.

Vedení chebské radnice očekává od členství ve sdružení lepší propagaci města v celé oblasti, ve které Egronet provozuje dopravu a také zvýšení počtu návštěvníků města. Vstup do dopravní sítě přijde městskou pokladnu na 2 a půl tisíce eur ročně. Což je zhruba o pětinu méně, než platí ostatní. Jak potvrdil místostarosta Václav Jakl, nejen nižší příspěvky, ale také členství ve sdružení bylo Chebu nabídnuto proto, že město je významným železničním uzlem. Jízdenky sítě Egronet jsou sice platné nejen ve vlacích, ale kdy se zapojí i chebská hromadná doprava není zatím jasné. Podle Václava Jakla se totiž musí nejprve pracovat na materiálech k propagaci služeb, hotelů a celého města. Otázka začlenění městské hromadné dopravy do systému Egronet pak přijde až později.

Vlak
autor: Dana Rampáčková
Spustit audio