Chodit do fitka mě prostě baví, říká zpěvačka Petra Janů

28. říjen 2015

Je jí 63 let a i když by se to u žen prozrazovat nemělo, Petra Janů se svým věkem bez ostychu může pochlubit. Vypadá velmi dobře. Je vždy skvěle oblečená s upravenými vlasy a především má štíhlou postavu. Ovšem není to samo sebou. Hlídá si jídelníček a pohyb a sport jsou jejím denním chlebem.

„Jím pětkrát denně malé porce a především snídám. Vždycky mi to dělalo problém, nemohla jsem po ránu jíst, ale dá se to naučit. Teď sotva se probudím, už mám hlad,“ říká s úsměvem zpěvačka. Pokud ví, že nebude mít příležitost se dobře a kvalitně najíst, veze si s sebou jídlo připravené z domova. „Bageta u pumpy, to není nic pro mě. Chci pořádné jídlo, tak si doma nabalím. To není nějaká moje šetrnost, takhle je to podle mě správné,“ dodává Petra Janů.

Petra Janů

Koncertů má Petra dost. Jezdí sama nebo i ve dvojici s Věrou Špinarovou a její kalendář je zcela zaplněný. Je samozřejmě ráda, že si drží zájem fanoušků, ale přiznává, že je to fyzicky náročné a že už je někdy hodně unavená. Kondici si udržuje sportem. Třikrát týdně chodí do fitness centra, dvakrát týdně doma šlape celou hodinu na tzv. elliptikalu a také cvičí pilates. „Na každý koncert potřebuji fyzičku a tak opravdu dřu,“ svěřuje se Petra a dodává: „Dostala jsem se ale do stádia, kdy mě to opravdu baví.“

A zásadní rada Petry Janů na závěr? Nejezte, až když máte hlad. Jezte pravidelně a hýbejte se. Je to trochu nepohodlné, ale vyplatí se to.

autor: iko
Spustit audio