Chodovská radnice chystá rekonstrukci autobusového nádraží

Rekonstrukci autobusového nádraží za zhruba deset milionů korun připravuje radnice v Chodově. Nádraží by se sice mělo zmenšit, avšak zároveň nabídnout lepší služby a pohodlí pro cestující. Vzniknout by měla nová hala s čekárnou. Také současné a nevyhovující vysoké střechy nástupišť by měly projít proměnou.

Nádraží by mělo být menší, a tím i úspornější. Například by mělo ubýt lamp veřejného osvětlení, který nyní zbytečně osvětlují rozsáhlou plochu nádraží. Ze tří nástupišť by měly zůstat jen dvě, jedno pro spoje ve směru na Karlovy Vary a druhé pro spoje směřující na Sokolov. Plocha třetího nástupiště by měla v budoucnu sloužit jako veřejné parkoviště.

Podle starosty Chodova Josefa Hory by radnice chtěla letos zpracovat dokumentaci a vybrat vhodný dotační program, do kterého by se město s žádostí přihlásilo. Samotná realizace by měla proběhnout v příštím roce, pokud se neobjeví dotační titul, který by městu pomohl ještě letos. Odhadované náklady dosahují zhruba deseti milionů korun. Samotná hala by měla stát asi 6,5 milionu. Rekonstrukce plochy nádraží pak bude stát asi čtyři miliony korun. Rekonstrukce ale bude pravděpodobně rozdělena do dvou etap.

Autobusové nádraží
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio