Chodské slavnosti v Domažlicích proběhnou jen na jedné scéně

13. srpen 2021 11:30, aktualizováno

Od pátku do neděle proběhne 67. ročník Chodských slavností v Domažlicích. Kvůli protiepidemickým opatřením se budou ale konat v omezeném rozsahu. Přesto se mohou návštěvníci těšit na kulturní program, tradiční církevní obřady i na prodejní stánky.

Místo tradičních několika pódií a scén po celém městě se letos budou pořady až na výjimky odehrávat pouze na jediném místě, a to na pódiu u brány na náměstí. To bude pro návštěvníky Chodských slavností nejvýznamnější změnou.

Poslední tradiční velké Chodské slavnosti proběhly v roce 2019. Loňský ročník se uskutečnil v online prostředí. Další významnou změnou oproti loňským ročníkům je, že během kulturního programu nevystoupí žádný zahraniční soubor.

Program je plný zajímavých akcí

V pátek od 18 hodin na návštěvníky čeká v kině Čekan pořad Zdeňka Bláhy Domažlice v lidových písní. Na pódiu u brány pak od 20:30 vystoupí Vojenský umělecký soubor Ondráš se svým pořadem Ondrášovské putování.

Sobotní program bude věnovaný folklóru. Vystoupí převážně místní skupiny a soubory. Sobotní mši svaté na Vavřinečku bude celebrovat novokněz P. Tomáš Kadlec. Té nedělní Mons. Tomáš Holub, biskup plzeňský. V neděli se mohou návštěvníci těšit na koncerty dechových hudeb. Chybět však nebudou ani řemeslné stánky.

Je nutné dodržet platná epidemiologická nařízení. Je tedy třeba prokázat svou bezinfekčnost jedním z možných dokladů. „Scéna u brány byla pro návštěvníky vždy volně průchozí. Letos se budou muset lidé prokázat proděláním covidu nebo negativními testy,“ uvedl ředitel MKS Domažlice Michal Karolyi. S žádným velkým omezením během Chodských slavností se nesetkají řidiči projíždějící Domažlicemi. Omezen bude pouze vjezd na náměstí.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio