Chutě a vůně Slovácka na vrchu Rochus
28. září 2024
Z čeho a jak vařili naši předkové v minulých stoletích? Jak se jednotlivé kuchyně regionálně lišily?
Co tvořilo základ běžných jídel a co bylo považováno za slavnostní pokrm? Jak vypadala slovácká kuchyně a co byly báleše, boží milosti, šumajstry nebo patenty? A jak se jídlo a pokrmy našich předků odrazily v lidových písních?
O tom všem natáčela ve skanzenu na vrchu Rochus u Uherského Hradiště na 10. Slováckém festivalu chutí a vůní Markéta Ševčíková.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.