Chystáte se péct domácí chleba? Takhle bude ještě křupavější a chutnější
Pečete domácí chleba? V dřívějších dobách se pekl alespoň 1x týdně a naše babičky měly mnoho dobrých fíglů, jak ho vylepšit.
Aby byl chleba nadýchaný, stačí do těsta nastrouhat jednu uvařenou bramboru. Kůrka bude krásně křupat, když několikrát během pečení nalejete na dno trouby trochu studené vody. Chleba bude krásně vonět, když kmín nejdříve na sucho opražíte na pánvi.
A ještě poslední tip, ten zaručí vláčnost chleba. Do těsta zkuste přidat půl hrnku podmáslí. Myslím, že chuť a vůni domácího chleba nic nepřekoná a není nic jednoduššího, než nějaký upéct.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.