Cikánská kotletka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle šéfkuchaře Václava Pacha

Suroviny

2 kotlety
1 menší nebo ½ paprikové klobásy
1 cibule
3 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
1 lžíce rajčatového protlaku
1 sklenice piva
1 feferonka
1 lžička soli
1 lžíce sádla, nebo oleje

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na rozpáleném tuku. Kotlety vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky nakrájenou klobásu, papriku , cibuli a česnek, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájené rajče, orestujeme, přidáme protlak, podlijeme pivem dáme nakrájenou feferonku.Vrátíme kotlety a dusíme 5 – 8 minut.

Příloha: brambory, rýže, pečivo….

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.