Cikánská kotletka
podle šéfkuchaře Václava Pacha
Suroviny
2 kotlety
1 menší nebo ½ paprikové klobásy
1 cibule
3 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
1 lžíce rajčatového protlaku
1 sklenice piva
1 feferonka
1 lžička soli
1 lžíce sádla, nebo oleje
Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na rozpáleném tuku. Kotlety vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky nakrájenou klobásu, papriku , cibuli a česnek, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájené rajče, orestujeme, přidáme protlak, podlijeme pivem dáme nakrájenou feferonku.Vrátíme kotlety a dusíme 5 – 8 minut.
Příloha: brambory, rýže, pečivo….
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.