Čokoládová omáčka na poháry a palačinky
podle paní Štěpánky.
Suroviny:
- ¼ l vody
- ¼ l mléka
- 5 dkg kakaa
- půl sáčku kakaového pudingu
- 20 dkg cukru moučka
Postup:
Vše smícháme dohromady a za stálého míchání necháme projít varem až do mírného zhoustnutí.
Příklad poháru:
Do čtyř pohárů rozdělíme na dno čokoládovou omáčku. Na to dáme vanilkový puding a necháme ztuhnout. Pak přidáme ovoce, zmrzlinu a ozdobíme šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.