ČRo Karlovy Vary vysílá z nových prostor

15. listopad 2006

Z pohledu Českého rozhlasu, regionálního studia Plzeň a krajského studia Karlovy Vary je 15. listopad dnem přelomovým. Karlovarské studio se totiž přestěhovalo z dosavadních prostor na Čertově ostrově do okrajové čtvrti u sanatoria Imperial. Nachází se v Zítkově ulici, v rekonstruovaném objektu ze začátku 20. století. Moderní zařízení nahradí dosavadní redakci v centru města, která už nevyhovovala současným požadavkům zpravodajské práce.

První živé vysílání z nového pracoviště je stanoveno na 15. listopad v 15 hodin. Hosty programu budou představitelé veřejnoprávního rozhlasu, Karlových Varů a Krajského úřadu. U příležitosti zahájení vysílání bude v prostorách nového studia představena výstava fotografií Ondřeje Vaculíka Odkazy minulosti - ohrožené památky Karlovarska.

Pamětníci určitě vědí, že studio Českého rozhlasu Plzeň sídlilo desítky let v lázeňském centru města na Staré louce. Pak se dočasně přestěhovalo do obchodně správní čtvrti na dohled magistrátu. Posledních zhruba 10 let sídlila redakce v prostorách, které byly v začátku 90.let minulého století prakticky připraveny pro Českou televizi.

Technické možnosti karlovarského studia umožní ještě lépe informovat o aktuálních událostech. V programu stanice se objeví více osobností z okresů Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. A lidé z Karlovarského kraje by měli lépe než dosud vědět, kde má sídlo veřejnoprávní médium. Určitě by se tudíž měl zlepšit i kontakt s veřejností.

Logo

Regionální studia podobná tomu v Karlových Varech vznikají postupně ve všech nově vzniklých krajích. Za všechny jmenujme studia v Liberci anebo Jihlavě.

autor: zdt
Spustit audio