ČRo Plzeň odvysílá z velké trolejbusové oslavy přímý přenos plný atraktivních rozhovorů

29. září 2021 13:50

Letos si připomínáme dvě významná výročí – 80 let provozu a 85 let výroby trolejbusů v Plzni. Výročí se budou slavit v sobotu 2. října od 10 hodin v DEPU2015. Rozhodně si nenechte ujít ani přímý přenos ČRo Plzeň mezi 11. a 12. hodinou.

80 let provozu a 85 let výroby plzeňských trolejbusů

Ve vysílání se můžete těšit na rozhovor s pamětnicí, 85letou bývalou řidičkou trolejbusu Annou Markvartovou, která řídila ještě v roce 2000 a nedávno si znovu sedla za volant historického trolejbusu. Uslyšíte také památkáře Pavla Domanického, který má spoustu zajímavých informací o obou trolejbusových vozovnách, bývalé i současné. Do vysílání jsme pozvali také majitele amerického trolejbusu 14TrE2 Libora Hinčicu. Těšte se na vyprávění o stroji, který jezdil až v Daytonu v americkém státě Ohio a nyní je vystaven v Muzeu dopravy ve Strašicích.

Čtěte také

Bohatý program v plzeňském areálu DEPO2015 připomene výjimečnou historii Plzně, která je spojená právě s trolejbusy. Na slavnostní akci budou k vidění provozní, historické i technologické vozy, výstava historie výroby i provozu trolejbusů v Plzni a nebudou chybět ani soutěže pro děti. Během celého dne budou pro návštěvníky připraveny také zajímavé přednášky a samozřejmě speciální trolejbusové jízdy historickými vozy.

Sobotní trolejbusové oslavy v DEPU2015 v Presslově ulici v Plzni uvádí Richard Jandovský, přímý přenos do vysílání ČRo Plzeň moderuje Iva Kokešová.

autor: Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio